Hosting van je website

Om je website online zichtbaar te maken moet deze geplaatst worden op een computer (server) die altijd verbonden is met het internet. Dit heet 'hosting'.

 

Goed voor de ene website maar nadelig voor de andere?

 

Een eigen server voor iedere website is erg duur en kost veel onderhoud. Om het rendabel te maken, worden er meerdere websites op één server geplaatst. Dat gaat prima, zolang iedere website ‘normaal’ draait. Maar dat gebeurt niet altijd, waardoor er beperkingen worden opgelegd. Dat is jammer, want wat goed is voor de ene website, is nadelig voor de andere.  

 

Er zijn verschillende soorten hosting mogelijk:  

Shared hosting / virtual hosting

Bij shared hosting deelt je website een server samen met andere websites.

Het voordeel is dat dit in vergelijking met andere soorten hosting goedkoop is. Bij shared webhosting kunnen hostingpakketten echter nauwelijks van elkaar worden afgeschermd. Alle capaciteit van de server wordt gedeeld. Daardoor kan de website van een misdragende ‘buurman’ de snelheid, veiligheid en stabiliteit van je website in gevaar brengen.
  

Virtual Private Server / VPS hosting

Bij VPS hosting lijkt het alsof je een eigen server huurt.

Echter één fysieke server kan dienst doen voor meerdere virtuele servers. De nadelen van een medeklant die opeens veel dataverkeer trekt zijn in dit geval net als bij shared website hosting ook aanwezig.
  

Container hosting

Bij container hosting wordt de server opgedeeld in kleine stukjes.

Deze containers krijgen ieder hun eigen hardware toegekend. Containerhosting is betrouwbaar, veilig en snel. Het maakt hoge kwaliteit hosting voor een betaalbare prijs mogelijk.
  

Dedicated hosting

Bij dedicated hosting huur je je eigen server.

Je bent zelf verantwoordelijk voor onderhoud, reparaties en het updaten van de server software. Dedicated hosting is vooral geschikt voor grote websites waarbij complete vrijheid met betrekking tot serverbeheer gewenst is.

 


  

Kies voor goede hosting

Als je serieus werk wilt maken van je website, dan is een hoge betrouwbaarheid erg prettig en vaak een vereiste. Daarnaast moet het altijd snel en veilig zijn. Een eigen VPS of dedicated server kan, maar dat is erg duur vanwege het vele maatwerk.

Daarom kiest Zalesto voor container hosting en bieden we je dit op geheel onafhankelijke wijze aan via onze hosting partner.

Zo heb je kwalitatieve hosting voor een betaalbare prijs en blijf jij zelf de baas.

 

 


Je website is klaar en ziet er prima uit. Alles gaat een tijdje super, maar dan ineens krijg je problemen. Je website blijkt gehackt! Niet alleen kost het vrij van infectie maken van je website je een hoop geld, maar je hebt er ook een slechte reputatie door gekregen want jouw website was niet meer veilig.