Valkuilen

Valkuilen, missers en misverstanden. Helaas komen ze maar al te vaak voor. Hier volgen er een paar.

 

Gratis websites

Niets is zomaar gratis. Er zit altijd wel een 'addertje onder het gras'. Je moet je website zelf bouwen met een kant en klaar website-bouw-programma en om je website online te hebben ga je alsnog betalen bij de aanbieder. 

Vervolgens zit je met een website die bijvoorbeeld beperkt is in functionaliteit, geen support, een vreemde domeinnaam, reclame op je site, geen professionele mail of zijn er andere zaken die je ertoe zullen bewegen om een duurder pakket bij de aanbieder af te gaan nemen. Ineens is je website dus helemaal niet zo gratis meer

Een 'gratis' website kan leuk zijn als je je macrame collectie aan mede hobbyisten wilt laten zien, maar voor een serieus bedrijf is deze optie minder geschikt.


Kant en klare website-bouw-programma's

Ze werken eenvoudig want je opties zijn beperkt en alles werkt met standaard keuzes en vormgeving. Er is echter niets uniek aan het resultaat. Wanneer je een specifieke functie op maat nodig hebt is dit meestal niet mogelijk of tegen een flinke prijs.

Bovendien mis je de kennis en ervaring van een maatwerk bouwer die je tevens kan adviseren over de structuur, gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden die er zijn om je website optimaal voor je te laten werken (conversie).


Handige neefjes

Met de komst van het CMS Wordpress werd het ook voor iemand die een beetje handig is mogelijk om zelf een website te maken. Misschien ken je wel iemand die niet in het vak zit, maar wel handig genoeg is en bereid is om je website voor je te maken.

Vraag je dan af of deze wel voldoende technische kennis bezit om ook toekomstige problemen op te lossen, echt kennis van vormgeving heeft zodat je bedrijf straks op de juiste wijze professioneel voor de dag komt en weet wat conversie eigenlijk inhoud.

En wat doe je als de bouwer ineens andere prioriteiten heeft (zoals b.v. een nieuwe studie) en geen tijd meer voor je vrij kan maken. Heb je dan wel de tijd en kennis in huis om je website zelf te gaan beheren?


Outsourcing

Een website laten maken in India of China is danwel goedkoop, maar kan lastig uitpakken in de praktijk door de afstand en cultuurverschillen.

Daardoor komt het regelmatig voor dat een bedrijf na een lange periode van outsourcing nog steeds niet tevreden is over de website en alsnog een nederlandse websitebouwer in moet huren. Uiteindelijk blijkt goedkoop dan duurkoop.


Heel goedkope aanbiedingen

Een website voor 300 euro? Dat kan! Ook bij ons. Er ligt dan wel een heel nest addertjes onder het gras die per aanbieder zullen verschillen.

Wij denken graag op een meer realistische en professionele wijze met je mee om een goede website binnen je budget te bouwen, waarbij we je goed inlichten over de voor- en nadelen, rekening houden met de aanwezige kennis binnen je bedrijf en het vervolgtraject direct meenemen om de continuiteit van je website te waarborgen.


Doe het zelf

Laten we eerlijk zijn. Als je een website nodig hebt voor je bedrijf en je hebt nog geen technische kennis m.b.t. de bouw en het onderhoud van een website, geen opleiding in vormgeving, niet weet wat een website doet converteren en druk aan het ondernemen bent, dan raden we je dit echt af.

Laat je niet misleiden door mooie praatjes over heel gemakkelijk geheel zelf te maken en beheren websites, waarbij je terloops een cursus of andere dienst aangeboden wordt. Een goede website bouwen is vakwerk en dat leer je niet in een paar avondjes.


Een mooie website is een goede website?

Een goede website moet niet alleen jou, maar vooral ook je potentiele klanten aanspreken. De site moet veilig en functioneel zijn en converteren, zodat een bezoeker van je website een klant van je bedrijf wil worden.

Er komt dus meer bij kijken dan alleen een stukje techniek met een mooie vormgeving.


Kennis en onderhoud

Het bouwen van een website is slechts het begin, maatwerk en onderhoud zijn daarna van belang.

Wanneer degene die de website onderhoudt niet voldoende kennis heeft kunnen er problemen ontstaan bij het maken van meer geavanceerde aanpassingen, maar ook m.b.t. de veiligheid van de website.

Een website die niet optimaal onderhouden wordt kan onveilig worden. Zo kan je website geïnfecteerd raken met malware. Dit heeft zeer ernstige gevolgen, onderschat deze niet!

Hier kun je meer lezen over het belang van onderhoud


Verkeerd afgestemd beheer

"Eenvoudig zelf te beheren", het wordt regelmatig vermeld. Maar gaat dat wel voor jouw situatie op?

Een Wordpress website is redelijk eenvoudig vanuit de achterzijde te beheren en misschien ben je reuze handig, niet te beroerd om een leertraject in te gaan en heb je tijd genoeg, dan kan dit een prima keuze zijn.

Helaas blijkt dat wat voor een websitebouwer 'eenvoudig' is, voor iemand anders soms niet zo heel eenvoudig is. Een ondernemer is doorgaans druk bezig met het runnen van het bedrijf en een aanpassing aan de website moet snel, veilig en foutloos kunnen gebeuren.

Daarom bieden wij websites aan met extra ingebouwde beheerfuncties die het aanpassen van de website ook vanuit de voorzijde van de website echt zo eenvoudig maken dat we er niet eens help bestanden bij hoeven te leveren. 

Lees meer over de mogelijkheden om je website zelf te beheren


Goedkope hosting en afhankelijkheid

Kwaliteit in hosting heeft o.a. te maken met de hostingvorm, veiligheid, snelheid en uptime. Zeer goedkope hosting is dan ook meestal niet kwalitatief en niet geschikt om als bedrijf professioneel mee voor de dag te komen.

Veel websitebouwers bieden zelf ook hosting aan, wat mede een stuk extra afhankelijkheid met zich mee brengt. Waar je op zou moeten letten bij het kiezen van websitehosting kun je hier lezen.

 

Hoe moeilijk of makkelijk kun je een website zelf beheren? Wat voor soorten hosting zijn er? Heb je echt iemand nodig om je website technisch te onderhouden?